Monday, February 20, 2012

Vytvorenie účtu v sociálnej sieti Google

Tento článok obsahuje postup vytvorenia nového užívateľského účtu v sociálnej sieti Google. Postup pozostáva z jednotlivých krokov, ktoré je potrebné vykonať v uvedenom poradí a ktorých zoznam sa nachádza pod úvodným odstavcom. V každom kroku sa nachádza obrázok s obrazovkou obsahujúcou formulár s predvyplnenými ukážkovými údajmi, ktorý by mal čitateľ vidieť na svojom počítači bez údajov a vyplniť správnymi údajmi podľa krátkeho komentára priloženého k obrázku. Pred prechodom na ďalší krok je dobré skontrolovať správnosť vyplnených údajov nakoľko návrat na predchádzajúci krok nie je vo väčšine prípadov možný a pri chybe je potrebné zopakovať celý postup odznovu. Pred začatím vykonávania postupu vytvorenia nového účtu Google je dobré si celý postup zbežne pozrieť aby čitateľ získal predstavu o celom postupe.

Postup vytvorenia užívateľského účtu Google

  1. prechod na domovskú stránku Google
  2. registrácia nového užívateľského účtu
  3. vloženie registračných údajov
  4. vytvorenie profilu
  5. dokončenie registrácie

1. prechod na domovskú stránku Google

V prehliadači zadajte do adresného poľa URL www.google.sk a prejdite na domovskú stránku Google. V celom postupe budeme používať internetový prehliadač Windows Internet Explorer (IE) od firmy Microsoft, ktorý takisto doporučujeme požívať čitateľovi. Postup nebol overený na iných prehliadačoch a nie je teda isté, že stránka bude fungovať alebo bude zobrazená spôsobom aký je možné vidieť na obrázkoch.
Zvoľte odkaz "Prihlásiť sa" v pravom hornom rohu stránky a prejdite na ďaľší krok.

2. registrácia nového užívateľského účtu

Zobrazí sa prihlasovacia stránka do sociálnej siete Google.
Zvoľte odkaz "ZAREGISTRUJTE SA" v pravom hornom rohu stránky a prejdite na ďalší krok.

3. vloženie registračných údajov

Zobrazí sa stránka s registračnými údajmi užívateľa nového účtu. Do prázdnych položiek formulára zadajte správne údaje pre nového užívateľa podobne ako je uvedené na nasledovnom obrázku. Heslo musí obsahovať minimálne 8 znakov a je dobré si ho v prípade straty zapamätať a uložiť na bezpečnom mieste napr. v šifrovanom súbore na ploche, USB kľúči alebo v poznámkovom zošite. Užívateľské meno môže byť zložené z mena a priezviska oddeleného bodkou tak ako je uvedené v príklade. Toto meno bude súčasťou novej e-mail adresy s príponou @gmail.com. Osobné údaje užívateľa (dátum narodenia, pohlavie, mobilné číslo telefónu) nemusíte vypĺňať kvôli ochrane súkromia pravdivými údajmi. Zadaná ďalšia e-mail adresa musí byť platná a funkčná, použite napr. e-mailovú adresu pre užívateľa sociálnej siete facebook.com. Do poslednej položky vpíšte dve slová z vygenerovaného obrázka. Nezabudnite odsúhlasiť zmluvné podmienky a ešte raz si celý formulár dobre skontrolovať.
Ak sú všetky zadané údaje úplné a správne, zvoľte odkaz "Ďalší krok" v pravom dolnom rohu stránky. V prípade chyby, opravte chybný údaj podľa chybovej správy a opakujte akciu až po úspešný prechod na ďalší krok postupu.

4. vytvorenie profilu

Zobrazí sa stránka profilu užívateľa.
Zvoľte odkaz "Ďalší krok" v pravom dolnom rohu stránky.

5. dokončenie registrácie

Zobrazí sa stránka úspešného dokončenia registrácie.
Hotovo! Zvoľte odkaz "Začíname" v ľavom dolnom rohu stránky. Užívateľský účet v sociálnej sieti Google je úspešne vytvorený. Pre prihlásenie sa do systému stačí zadať novú e-mail adresu s užívateľským menom a príponou @gmail.com a heslom z kroku 3.


Ak vás článok zaujal a máte platný účet na facebooku nezabudnite zvoliť odkaz "Like" hneď pod článkom. Prípadne môžete zanechať svoj názor v komentári, ktorý je z pohľadu autora ešte zaujímavejší!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home